5 keinoa, jolla pidennät älypuhelimesi elämää

Älypuhelimesta on tullut meille lähes välttämätön väline. Puhelinten elinkaari on valitettavasti keskimäärin vain n. 18 kuukautta, vaikka niitä voisi käyttää jopa 5 vuotta, jos niistä pidettäisiin huolta. Lue alla siitä miten voit pidentää oman älypuhelimesi elämää.

1. Suojaus: hanki suojakuori sekä näytönsuoja

Älypuhelimen elämä on usein vaarallista. Nämä herkät laitteet saavat iskuja, putoavat tai joutuvat kestämään epäsuotuisia olosuhteita. Heti kun hankit puhelimen suojaa se kuorella ja näyttösuojalla tai -lasilla.
 Näin vältät puhelimen rikkoutumisen alusta asti. Suojaaminen auttaa myös ylläpitämään puhelimen arvoa, jos tulevaisuudessa haluat myydä sen eteenpäin.

2. Akku: pidä huolta puhelimen akusta

Jos älypuhelin selviää pudotuksista, lyhentää vääränlainen lataus viimeistään laitteen käyttöikää. Jos haluat pidentää puhelimesi elämää, vältä sen täyteen lataamista ja kokonaan tyhjenemistä (alle 20 % ja yli 80 %). Lataa akku mieluiten usein ja vähän kerrallaan. Myös lautausten välinen aika vaikuttaa akun käyttöikään. Kytke mobiilidata pois päältä, laita puhelin lentotilaan tai sammuta se, kun se ei ole käytössä. Säädä myös näytönkirkkautta valaistuksen mukaan.

3. Lämpötila: suojaa kuumalta, kylmältä ja kosteudelta

Muiden elektronisten laitteiden tavoin älypuhelimet eivät tykkää ääriolosuhteista. Älä jätä puhelinta aurinkoon, välttääksesi komponenttien kulumisen sekä akun turpoamisen. Sama koskee myös kylmää. Varo myös kosteita paikkoja, välttyäksesi yllättäviltä oikosuluilta!

4. Teho: hallitse käynnissä olevia sovelluksia

Tämä saattaa kuulostaa itsestään selvältä, mutta sulje käyttämättömät sovellukset ja pidä auki vain ne tärkeimmät, sillä ohjelman avaamiseen saattaa kulua paljon energiaa. Nämä kaksi yksinkertaista käytäntöä estävät puhelinta käymästä turhaan täydellä teholla.

5. Muisti: käy läpi ja poista turhat

Käy säännöllisesti läpi puhelimesi sovellukset, tiedostot ja välimuistit välttääksesi tilanteen, jossa älypuhelimellasi kestää “3 vuotta” avata Google Maps sovellus, tai se ylikuumenee heti, kun haluat lähettää pienen GIF-kuvan. Poista kaikki, mitä et enää tarvitse. Ja kun tilan vapauttaminen ei enää tunnu auttavan, tallenna tiedot ja palauta tehdasasetukset. Se saattaa kuullosta radikaalilta, mutta toimii!

Seuraamalla näitä neuvoja, voit pidentää älypuhelimesi elämää. Ja kun kaikista yrityksistäsi huolimatta puhelimesi tulee tiensä loppuun, mieti sen myymistä! Täältä voit lukea, miksi matkapuhelimen kierrättäminen on todella tärkeää.

Ja miksi et ostaisi uutta puhelinta käytettynä? Pienennät hiilijalanjälkeäsi 80 prosentilla ja löydät kaikki mallit uudenveroisina jopa 50 prosentin alennuksella.  

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.