Näin puhdistat älypuhelimen tai tietokoneen

Näin puhdistat älypuhelimen tai tietokoneen

Mikä päivittäin käytettävistä esineistä on se kaikkien likaisin? Mitä veikkaisit? WC-istuin? Kynnysmatto? Kengät? Luulisi, että jokin näistä on se kaikkein pahin pöpöpesäke.  Yllättäen, se kaikkein likaisin kohde on kuitenkin tietokoneen näppäimistö tai älypuhelimen kosketusnäyttö! 

Arizonan yliopiston tutkimuksen mukaan näppäimistössä on 400 kertaa enemmän bakteereita kuin vessanpytyssä. Erityisesti virusepidemian aikaan olisi hyvä muistaa puhdistaa omat laitteet säännöllisesti sekä kunnolla.

Miten bakteerit päätyvät näppäimistölle?

Iholtamme, suustamme ja nenästämme. On siis hyvin todennäköistä, että suurin osa näppäimistölle päätyneistä bakteereista on peräisin käsistä.

Ensimmäinen asia mihin kannattaa kiinnittää huomiota on käsien kunnollinen pesu, ja saada muut tekemään samaa. Tietokoneen äärellä ei kannata myöskään syödä.

Suurin osa bakteereista on meille onneksi vaarattomia. On kuitenkin hyvä kiinnittää puhtauteen huomiota, varsinkin, jos jaat tietokoneen muiden käyttäjien kanssa.

Tietokoneen näppäimistön puhdistaminen

  1. Sammuta ja katkaise tietokoneesi virta.
  2. Käännä näppäimistö ylösalaisin, jotta saat poistettua näppäinten väliin jääneet muruset.
  3. Kostuta vanupuikko vedellä tai isopropyylialkoholilla (70 %). Varmista, että puikko on kostea, mutta ei märkä.  Puhdista näppäinten välit sen avulla.
  4. Kostuta nukkaamaton kangas valitsemallasi pudistusaineella ja pyyhi näppäimistön muu osat kostealla kankaalla (varmista, että se on kostea mutta ei märkä).

Älypuhelimen puhdistaminen

  1. Irrota kaikki johdot ja sammuta älypuhelin ennen puhdistamista. 
  2. Käytä pehmeää nukkaamatonta kangasta (samanlainen jolla puhdistat silmälasit) ja kostuta kangas lämpimällä saippuavedellä.
  3. Voit myös käyttää isopropyylialkoholipyyhettä (70 %) puhdistamaan näytön, näppäimistön sekä kaikki ulkopinnat.
  4. Älä kuitenkaan kostuta puhelimen aukkoja, äläkä missään vaiheessa upota älypuhelinta puhdistusaineeseen!

Näillä yksinkertaisilla vinkeillä, saat pidettyä puhelimen sekä muut laitteet puhtaana, ja voit vähentää mahdollisuuttasi saada tartunnan. Muista puhdistaa näppäimistöt sekä kosketusnäytöt säännöllisesti. Nyt kelpaa käyttää laitetta!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.